Tvrtka Žuvela d.o.o. je obiteljska tvrtka osnovana 1992 godine. Od samih početaka osnovna djelatnost tvrtke je otkup i prodaja - izvoz svježe bijele ribe. Nedugo nakon, pokrenuli smo konfekciranje i preradu jadranske ribe i morskih plodova da bi od 2007 godine osnovali tvrtku Žuvela – HB d.o.o. sa sjedištem u Stolcu u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje imamo preradu i proizvodnju plave ribe uglavnom srdela i inćuna u svim oblicima (soljenje, mariniranje i smrzavanje).

Kroz svo razdoblje aktivno se bavimo veleprodajom ribe i morskih plodova za ugostiteljstvo HORECA te danas poslujemo u 9 veleprodajnih skladišta; Hvar, Dubrovnik, Makarska, Split, Šibenik, Zadar, Rijeka, Zagreb i Istra. Od tada do danas, naše poslovanje i djelatnosti su se u mnogočemu uvećale međutim naš cilj je ostao isti: Doprema najsvježijih i najkvalitetnijih proizvoda iz mora u najkraćem roku pritom poštivajuči sve norme kvalitete. Ukratko se može sročiti u našem sloganu „od mora do stola“ Da bi u tome uspjeli imamo vlastiti vozni park sa 50 tak vozila.

Nadalje naša vizija je biti jedna od vodećih tvrtki u ribarskoj i riboprerađivačkoj industriji te pritom postavljati nove standarde u rokovima isporuke, kontroli kvalitete i fleksibilnosti naspram svakog pojedinačnog kupca. Svojim dobavljačima želimo nastaviti biti ozbiljni, odgovorni i pouzdan partner. Trenutno zapošljavamo 70tak djelatnika u Republici Hrvatskoj te još 50 tak u našoj sestrinskoj tvrtci Žuvela – HB d.o.o. u Stolcu. Naši zaposlenici uvelike doprinose našem razvoju.